contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40103
leden

Drédag

De tweede editie van de Drédag was opnieuw een schot in de roos! Meer dan 500 combinaties kwamen op zondag 14 april 2019 aan de start van in een van de 9 disciplines. De ruitertjes moesten op voorhand inschrijven via hun VLP-club en konden kiezen om deel te nemen aan jumpingproeven (kruisjesparcours of 40cm), dressuurproefjes, eventing, endurance, TREC, voltige, horseball, mennen, ponygames. Daarnaast was er tal van animatie voor de broertjes en zusjes, met onder andere het Drédorp!

Deze editie vond opnieuw plaats op de omliggende terreinen van de Groentenjumping, waardoor alle sporters ook konden genieten van een mooie wandeltocht tussen de verschillende disciplines waaraan zij deelnamen. De bezoekers konden gebruik maken van de huifkar die pendelde tussen het hoofdterrein, het wandelpad waar de endurance plaatsvond en de galoppiste waar de TREC en eventing doorgingen.

Ondanks het koude weer werd het een mooie dag waarbij het clubgebeuren en vriendschap centraal stonden en niet alleen de sportertjes, maar ook de ouders volop konden meegenieten en hun kids begeleiden. Enkele ouders getuigen: "De Drédag is een tof initiatief met een goede organisatie, waarbij we gekozen hebben onze kinderen te laten deelnemen aan disciplines die we nog niet kenden zoals endurance, TREC, eventing, voltige en horseball. Zeker deze laatste discipline viel zowel bij de kinderen als bij ons zeer in smaak omdat er wij toch wel houden van het teamgebeuren. We zagen ze allemaal genieten en lachen en we hebben zelfs al geïnformeerd bij een van de clubs die aanwezig waren." 

Naast de vele initiaties konden de aanwezigen ook genieten van twee demo's in de hoofdpiste. De horseballteams van EquiValant en van Goldsmith Stables namen het tijdens een vriendschappelijke wedstrijd op tegen elkaar, wat voor veel spektakel zorgde! Nadien kwamen Auke en Chadia in de piste om de bezoekers kennis te laten maken met de mooie discipline voltige. Ook Mathias Coppens was aanwezig om te genieten van deze Drédag en om waagde zich zelfs aan een ritje op het voltigepaard van Auke!

De deelnemende ruitertjes kregen een mooi gevulde goodiebag, gesponsord door partner Epplejeck, met een mooie rozet van Dré. Alle ruitertjes, ouders en clubs konden gelukkig huiswaarts keren!

Een oprechte dankjewel is hier ook op zijn plaats voor de talloze vrijwilligers die zorgden voor een vlekkeloze editie van deze Drédag! Ook bedankt aan de familie Ceulemans-Spits en hun vele medewerkers! De tweede editie van deze Drédag was dan ook zeer geslaagd!

Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor de foto's!

De foto's die door Tess Dewerie gemaakt werden, kan je hier terugvinden: http://www.tessdewerie.be/oypo/?fbclid=IwAR2o7EcuO3ABnWoqVh6tk1xkJLrMkTR_YejLspdVmgyTdkUMkc28BfNcPjg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat is Drédag?

De Drédag is een dag waar kinderen van 6 tot en met 16 jaar voor het eerst kunnen kennismaken met de wedstrijdsport of met een nieuwe discipline.

Kinderen en jongeren kunnen met een eigen paard of een paard van hun club deelnemen aan verschillende disciplines zoals jumping, dressuur, eventing, TREC, endurance ... 

De ruiters en paarden en/of pony’s dienen geen ervaring te hebben in een specifieke discipline. De bedoeling van deze dag is net dat kinderen en jongeren een fijne eerste kennismaking met een discipline hebben en op een laagdrempelige manier het wedstrijdgebeuren kunnen ervaren.

Waar?

De Drédag gaat door op de terreinen van RC Groentenjumping in Sint-Katelijne-Waver, Hageweg 5.

Wat?

  • Jumping: kruisjes, 40cm
  • Dressuur: dressuurproef met galop, dressuurproef zonder galop
  • Eventing: My First Eventing (+/- 50-60cm)
  • Mennen: zonder eigen paard/pony
  • Endurance: +/- 3km
  • TREC
  • Ponygames: zonder eigen paard/pony
  • Voltige: zonder eigen paard/pony
  • Horseball: zonder eigen paard/pony

Hoe inschrijven?

Inschrijven gebeurt door de club. 

Wat moet je nog weten?

De clubwerking staat op de Drédag centraal. Deze dag is bedoeld voor onze VLP-clubs en het volledige gebeuren is hier dan ook op gebasseerd. De ruiters rijden steeds in blokken per discipline per club.

Zowel voor de ruitertjes als voor de broertjes en zusjes is er randanimatie voorzien.

Vragen?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Neem contact op met Ellen Mallezie via ellen@vlp.be.


 

 Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk

Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian