contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40114
leden

Competitieve Licenties

Had je in 2018 een competitieve licentie en je wilt die vernieuwen? Volg dan de stappen bij "Hernieuwingen". Wil je echter een nieuwe competitieve licentie aanvragen dan kan je terecht bij "Nieuwe leden". Heb je ooit al een competitieve licentie gehad (vanaf 2004), volgt dan de stappen bij "Leden die in 2018 geen competitieve licentie hadden".

Beschik je niet over de Belgische nationaliteit, volg dan de stappen bij "Sporters met een buitenlandse nationaliteit".

Hernieuwingen

Wie in 2018 al een competitieve licentie had, dient zijn licentie 2019 online te hernieuwen. Dat kan via equibel.be. Via je inloggegevens kan je doorklikken op 'licentie' en aan de hand van 4 eenvoudige stappen je licentie in orde brengen.     

Vooraleer je online kan hernieuwen, dien je wel nog steeds de toestemming te vragen aan een stempelgerechtigde club om je licentie te kunnen hernieuwen!

 

Je volgt onderstaande stappen op equibel.be:

  • Stap 1: kies uw club
  • Stap 2: kies uw provinciale
  • Stap 3: kies uw licentie en verzekering
  • Stap 4: bevestig en betaal

Nadat de licentie 2019 geactiveerd is, ontvang je een VLP-lidkaart via de post. 

 

Nieuwe leden

Vraag je voor het eerst een competieve licentie aan, dan dien je jouw licentie aan te vragen via het online aanvraagformulier 2019.

VLP-leden dienen altijd lid te zijn van een VLP-club! Vooraleer je een competitieve licentie kan bekomen, neem je dus best eerst contact op met een VLP-club zodat zij jouw lidmaatschap bij hen kunnen registreren. Bij je club kan je ook je licentienummer bekomen. Dit licentienummer heb je nodig om je competitieve licentie te kunnen aanvragen via het online aanvraagformulier. 

Leden die voor het eerst een competitieve licentie aanvragen, moeten voldoen aan bepaalde instapvoorwaarden (brevetten). KLIK HIER voor meer info. 

Van zodra je alle stappen doorlopen hebt van het online aanvraagformulier en je voldoet aan de nodige instapvoorwaarden, ontvang je binnen de 5 werkdagen de factuur voor je licentie. 

Hierna ontvang je je VLP-lidkaart met je licentienummer en wachtwoord waarmee je kan inloggen op equibel.be om in te schrijven voor wedstrijden. 

 

Leden die in 2018 geen competitieve licentie hadden

Leden die in 2018 geen competitieve licentie hadden, maar ooit wel een competitief lid waren van VLP, kunnen hun competitieve licentie 2019 aanvragen via Equibel. 

Via je inloggegevens kan je doorklikken op online licenties en aan de hand van 4 eenvoudige stappen je licentie in orde brengen.     

Vooraleer je online kan hernieuwen, dien je wel nog steeds de toestemming te vragen aan een stempelgerechtigde club om je licentie te kunnen hernieuwen!

Je kan je licentienummer bekomen bij je VLP-club.

Je volgt onderstaande stappen op equibel.be:

  • Stap 1: kies uw club
  • Stap 2: kies uw provinciale
  • Stap 3: kies uw licentie en verzekering
  • Stap 4: bevestig en betaal

Nadat de licentie 2019 geactiveerd is, ontvang je een VLP-lidkaart via de post.

 

Sporters met een buitenlandse nationaliteit

Sporters die niet over de Belgische nationaliteit beschikken en die een competitieve licentie willen aanvragen, kunnen hun licentie hernieuwen via Equibel. Bovendien moeten zij jaarlijks een buitenlands attest van hun eigen buitenlandse federatie bezorgen voor nationale en internationale licenties (verplicht door FEI). Je bezorgt dit buitenlands attest aan VLP via licenties@vlp.be


Opgelet: voor sportbeoefenaars die meer dan 6 maanden in een ander land resideren, is het niet nodig om een toelating te hebben van de eigen nationale federatie (NF van de nationaliteit van de sportbeoefenaar) en volstaat het dat de gastfederatie (in ons geval dus de liga’s) hun akkoord geven. Voor buitenlanders die langer dan 6 maanden in België resideren, is dus geen buitenlands attest meer nodig, maar ze dienen wel een brevet voor te leggen volgens de afspraken of een vrijstelling aanvragen en éénmalig een bewijs (dienst bevolking) voor te leggen dat zij al langer dan 6 maanden resideren in België. Buitenlandse sportbeoefenaars die voor 1999 een wedstrijdlicentie gehad hebben, kunnen een vrijstelling krijgen voor hun brevetten of op basis van officiële wedstrijdresultaten.

Tarieven en categorieën

Uitbreidingen verzekeringen op de competitieve licentie

  • KLIK HIER om het overzicht van de verschillende uitbreidingen op de basisverzekering te downloaden.

Brevet nodig?

Wie voor het eerst een competitieve licentie aanvraagt, controleert best of hij/zij geen brevet nodig heeft om een competitieve licentie te kunnen aanvragen. Om te weten of je aan de instapvoorwaarden voldoet, KLIK HIER voor alle info.

Indien je ooit een VLP-licentie hebt gehad die in orde was, is het bij een nieuwe aanvraag of licentieverhoging niet meer nodig om aan de instapvoorwaarden (brevet-leeftijd) te voldoen. Deze werden gecontroleerd bij de eerste aanvraag van je licentie. 

Het is ook mogelijk om een licentie aan te vragen met een vrijstelling voor je brevet op basis van wedstrijdresultaten. Voor de vrijstellingstabel KLIK HIER

Een index per leeftijdscategorie

PONY

ponyruiters

tot en met 16 jaar

SCHOL

scholieren

tot het jaar waarin ze 14 jaar worden

YOU

younsters

van 11 jaar tot en met 16 jaar

JUN

junioren

van 14 jaar tot en met 18 jaar

YR

young riders

van 16 jaar tot en met 21 jaar

SEN

seniors

vanaf 18 jaar

VET

veteranen

>= 45 jaar amazones

>= 49 jaar ruiters

 

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian