contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40116
leden

Fiscale fiche voor prijzengeld

 

Er worden fiscale fiches opgemaakt voor het behaalde prijzengeld vanaf 125 euro op VLP-wedstrijden (nationale en communautaire wedstrijden).
De wet verplicht om fiches te maken op het behaalde prijzengeld vanaf 125 euro op jaarbasis. VLP zal deze fiches dan ook over het jaar 2018 opmaken voor haar wedstrijden.

Om dergelijke fiches correct te kunnen opmaken is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van volgende gegevens:
  • naam (rechtspersoon of natuurlijke persoon)
  • adres
  • ondernemingsnummer bij rechtspersoon
  • rijksregisternummer bij natuurlijke persoon
  • rekeningnummer (IBAN en BIC)
  • rechtsvorm bij rechtspersoon
Bij de eerste inschrijving voor een wedstrijd in 2019 zal de sportbeoefenaar een melding krijgen om een aantal gegevens bij “mijn profiel – mijn gegevens – begunstigde prijzengeld” in te vullen.  
 

Enkele aandachtspunten:

1) De fiche zal gemaakt worden op naam van de begunstigde (natuurlijke- of rechtspersoon) die vermeld staat bij mijn profiel – mijn gegevens – begunstigde prijzengeld
Indien de noodzakelijke velden bij mijn profiel niet zijn ingevuld zal de inschrijving niet kunnen gebeuren vooraleer de sportbeoefenaar de verplichte velden heeft ingevuld. De sportbeoefenaar zal dan ook een melding krijgen waar hij/zij via de link terecht komt op het onderdeel “begunstigde prijzengeld”.

2) De gegevens kunnen ook aangevuld worden via www.equibel.be – login en paswoord invullen – via mijn profiel komt de sportbeoefenaar terecht bij mijn gegevens. Bij het onderdeel begunstigde prijzengeld moet de sportbeoefenaar de noodzakelijke gegevens aanvullen. Als “natuurlijke persoon” is het noodzakelijk het rijksregister in te vullen, maar als het gaat over “een rechtsvorm”, dan is het noodzakelijk dat het ondernemingsnummer wordt ingevuld.

3) Het is mogelijk om, indien nodig, meerdere begunstigden te bewaren in het persoonlijk profiel. Op die manier is het ook mogelijk om voor iedere inschrijving een andere begunstigde van het prijzengeld op te geven.

4) Het is belangrijk om gedurende het jaar kosten goed bij te houden zodat dit kan meegenomen worden in de belastingaangifte over het jaar 2018.  

5) De fiches zullen opgemaakt worden over gans het jaar 2018 en bezorgd worden aan de begunstigde begin 2019.

Het is heel belangrijk dat elke sportbeoefenaar zich goed informeert over zijn/haar eigen persoonlijke situatie.  

Voor meer info kan u contact opnemen met de disciplineverantwoordelijke of met Lies Vlamynck lies@vlp.be.

Gedetailleerde informatie vind je in onderstaande documenten terug:


Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian